Home » Vučić: Prihodi u budžetu veći za 300 mil EUR, javni dug neće preći 52% BDP-a

Vučić: Prihodi u budžetu veći za 300 mil EUR, javni dug neće preći 52% BDP-a

0

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da država nema “nikakvih problema” sa javnim finansijama i dodao da su prihodi budžeta za 300 mil EUR veći u odnosu na prihode planirane septembarskim rebalansom budžeta.

U obraćanju građanima iz Predsedništva Srbije, Vučić je rekao da će stopa deficita biti 2,3-2,4% što je, po njegovim rečima, “dramatično ispod nivoa predviđenog u razgovorima sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF)”. 

– Od 1. januara plate u javnom sektoru biće veće za 10%, povećavamo i minimalac što znači da niko ne sme i ne može da prima manje od 47.000 dinara mesečno što je u odnosu na 15.000 dinara pre 11 godina, zaista značajan napredak računajući i inflaciju. Sledi i povećanje penzija za 14,8% – rekao je Vučić.

On je kazao da stopa javnog duga “nijednog sekunda” neće preći 52% BDP-a.

Vučić je najavio da će naredne godine u obrazovanje i zdravstvo biti uloženo “više novca nego ikada do sada”.

– To nije samo povećanje primanja zaposlenih u obrazovanju, radićemo i na ulaganju u dulano obrazovanje koje se pokazalo kao naša značajna prednost u odnosu na zemlje regiona. Gledaćemo da u naredne dve godine dovedemo u Beograd franšize najprestižnijih stranih univerziteta – rekao je.

Predsednik Srbije čestitao je građanima koji slave Božić po gregorijanskom kalendaru, poželevši im mir, dobro zdravlje i dobru godinu i najavio da će za pravoslavni Božić odgovarati na pitanja novinara.

Izvor: ekapija.com

Foto: unsplash.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *