Home » VREMENSKA PROGNOZA ZA DANAS:Vedro i sunčano u svim delovima zemlje, evo kada stiže novo naoblačenje

VREMENSKA PROGNOZA ZA DANAS:Vedro i sunčano u svim delovima zemlje, evo kada stiže novo naoblačenje

0

U Srbiji će danas tokom dana biti pretežno sunčano uz slab i umeren severozapadni vetar koji će na istoku povremeno biti jak a posle podne se očekuje novo naoblačenje sa jugozapada, uz skretanje vetra na slab do umeren južni.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, ujutru postepeno razvedravanje, a samo će još na jugoistoku biti oblačno sa slabom kišom ponegde.

Tokom dana biće pretežno sunčano uz slab i umeren severozapadni vetar koji će na istoku povremeno biti jak.

Posle podne novo naoblačenje sa jugozapada uz skretanje vetra na slab do umeren južni. Jutarnja temperatura od 6 do 11, najviša dnevna od 16 do 21 stepen. Tokom noći oblačno, u jugozapadnim, južnim i jugoistočnim predelima mestimično sa slabom kišom.

I u Beogradu ujutru razvedravanje, tokom dana pretežno sunčano uz slab i umeren severozapadni vetar. Kasnije posle podne novo naoblačenje ali će se zadržati suvo vreme, a vetar će biti u skretanju na slab do umeren južni.
Jutarnja temperatura oko 11, najviša dnevna oko 19 stepeni.

Kada će prvi sneg?

Slobodan Sovilj, meteorolog i načelnik Nacionalnog centra za hidrometeorološki sistem, rane najave i upozorenja u RHMZ, kaže za “Blic” da preliminarna prognoza za zimu 2023/2024. ukazuje da će ona da bude u znaku čestih padavina i čestih temperaturnih oscilacija.Ističe da ako bi to poredili sa prethodnom zimom ne bi trebalo očekivati da sneg u prvom delu zime u potpunosti izostane.

Ako se prisetimo prošle zime snega nije bilo čak ni u planinskim predelima. Imali smo oko Nove godine topao i suv period, kada je sneg potpuno izostao u svim krajevima. Sada bi trebao da se u prvom delu zime formira snežni pokrivač u planinskim predelima prvo, a onda u januaru i februaru da dolazi do povremenog stvaranja i u nižim predelima. Ali, kako se taj period bude približavao izdavaćemo preciznije i konkretnije procene – zaključuje meteorolog.

Izvor:Blic.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *