Home » Vlada usvojila povećane naknade za mlade u programu “Moja prva plata”

Vlada usvojila povećane naknade za mlade u programu “Moja prva plata”

0

Vlada Srbije je, na predlog Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, usvojila izmene uredbe o programu zapošljavanja mladih “Moja prva plata”, kojim je omogućeno povećanje iznosa mesečne novčane naknade nezaposlenima koji će biti uključeni u ovaj program, saopštilo je ovo ministarstvo.

U saopštenju se navodi da su za mlade sa srednjim obrazovanjem mesečni iznosi povećani sa 25.000 na 28.000 dinara, za mlade sa visokim obrazovanjem sa 30.000 na 34.000 dinara i da su detaljnije informacije dostupne na sajtu Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) koja je danas rspisala konkurs, kao i na sajtu www.mojaprvaplata.gov.rs.

10.000 mladih deo programa “Moja prva plata”

Iz ministarstva ističu da se program “Moja prva plata” realizuje kako bi se 10.000 mladih sa srednjim i visokim obrazovanjem, mlađih od 30 godina, bez radnog iskustva, koji se nalaze na evidenciji nezaposlenih NSZ, osposobilo za samostalan rad.

Program se sprovodi kod poslodavaca koji pripadaju privatnom ili javnom sektoru, pri čemu prioritet imaju poslodavci iz privatnog sektora, a naročito oni iz devastiranih područja.

Iz ministarstva podsećaju da su u okviru ove pomoći države do sada realizovana tri ciklusa programa “Moja prva plata” u koje je uključeno više od 24.000 mladih.

Izvor: tanjug.rs, blic.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *