Home » Veliki Uskršnji karneval na Tašmajdanu i na šetalištu kod Vizelja 27. i 28. aprila od 11 do 19 časova

Veliki Uskršnji karneval na Tašmajdanu i na šetalištu kod Vizelja 27. i 28. aprila od 11 do 19 časova

0

Screenshot

Opština Palilula vas poziva na Veliki Uskršnji karneval u Tašmajdanskom parku i na šetalištu kod Vizelja koji će i ove godine obeležiti mnogobrojni zabavni programi koji će se odvijati na centralnim festivalskim binama gde će se smenjivati muzički i plesni nastupi, dečje predstave i razni performansi, ali i na celom festivalskom prostoru na kojem će karnevalsku atmosferu dočarati mažoretkinje, ulični zabavljači, maskote omiljenih dečjih junaka kao i različite celodnevne kreativne radionice.

Manifestacija ima za cilj promociju porodičnih vrednosti i podsticanje razvoja društvene odgovornosti kod najmlađih, zato je u saradnji sa svim osnovnih školama sa teritorije Gradske opštine Palilula i ove godine pokrenuta velika društveno odgovorna akcija u koju su uključena deca svih nižih razreda. Mališani će se i ove godine takmičiti u okviru takmičarske discipline “izbor za najlepše oslikano jaje” i “izbor za najlepše ukrašenu uskršnju korpu”. Ovom akcijom osnovci, sada već tradicionalno, pomažu nekim od socijalno ugroženih đaka iz školske klupe kojima je pomoć neophodna.

Radovi osnovaca koji budu najkreativniji, biće izloženi na samom karnevalu gde će posetioci imati prilike da prilaganjem donacije u skladu sa svojim mogućnostima, postanu vlasnici nekog malog umetničkog dela, i time doniraju celu akciju. Prikupljeni novac otići će u humanitarne svrhe, fondu kom pobednik bude namenio sredstva.

U duhu praznika i ove godine će na karnevalu biti održano takmičenje u tucanju jajima na koje se mogu prijaviti svi zainteresovani na licu mesta kao i simpatično takmičenje u puzanju beba u kojoj će najbrži i najsnalažljiviji osvojiti vredne nagrade.

Izvor: palilula.org.rs

Foto: palilula.org.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *