Home » Sutra ujtru cela Srbija u minusu, evo vremenske prognoze za vikend!

Sutra ujtru cela Srbija u minusu, evo vremenske prognoze za vikend!

0

U toku jutra oblačno sa lokalnom pojavom slabih kratkotrajnih padavina: rosulje i susnežice u nižim predelima, a na planinama se uz smanjenu vidljivost ponegde očekuje i provejavanje slabog snega.

U petak 8. decembra biće oblačno i hladno sa lokalnom pojavom sipeće kiše, a na planinama uz provejavanje slabog snega. Vetar će biti slab, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura biće od -1 do 2 stepena, a najviša od 3 do 6 stepeni, kažu u RHMZ vremenskoj prognozi.

Promenljivo vreme za vikend

Prvog dana vikenda prema sadašnjoj RHMZ prognozi ujutru će u celoj zemlji biti minus, dok će maksimalna dnevna temperatura biti 6 stepeni u Negotinu. Biće umereno oblačno sa sunčanim intervalima i suvo uz slab vetar promenljivog pravca.

U nedelju ujutru i pre podne očekuje se umereno oblačno i suvo. Posle podne sa severozapada prolazno naoblačenje s kišom, na severu Vojvodine, kao i u brdskoplaninskim predelima sa slabim prolaznim snegom. Vetar će biti slab do umeren, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od -4 do 1 stepen, a najviša od 0 do 6 stepeni.

Moguća kiša u gradovima

U Beogradu je u petak moguća kiša. Najniža temperatura će biti 2, a najviša 4 stepena Celzijusa. U Novom Sadu takođe je moguća kiša uz najnižu temperaturu vazduha od 1 stepen i maksimalnu 3 stepena Celzijusa. U petak u Nišu će biti maksimalno 5 stepeni Celzijusa, najniža temperature 2 stepena i moguća je kiša. U Kragujevcu za stepen niže.

Izvor:Blic.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *