Home » Šesta beogradska gimnazija proslavila jubilej u Centru za kulturu „Vlada Divljan”

Šesta beogradska gimnazija proslavila jubilej u Centru za kulturu „Vlada Divljan”

0


Šesta beogradska gimnazija proslavila je u Centru za kulturu “Vlada Divljan” u petak veliki i važan jubilej, 90 godina od kada je kralj Aleksandar 1933. svojim dekretom osnovao gimnaziju koja će danas biti jedna od najpopularnijih gimnazija u Beogradu,
kojoj će njeni uspešni bivši i sadašnji đaci od milošte tepati “naša Šesta”, kaže za Kurir Radisav Milić, direktor gimnazije.

On ističe da je “Šestu” završilo mnogo uspesnih naučnika, glumaca, umetnika i istaknutih ličnosti Beograda i Srbije.

– Sa njima je radila i čitava plejada vrhunskih profesora poznata našoj javnosti. I danas ona neguje visoke domete u radu: projektno je poznata širom Evrope, ima sjajne rezultate na takmičenjima, na međunarodnom i domaćiem prostoru.

U skoro dvosatnom programu, u druženju nastavnika i sadašnjih i bivših đaka, gostiju, predstavnika Ministarstva prosvete, Grada Beograda i Gradske opštine Zvezdara, bilo je prilike da se pogleda ono najbolje što “Šesta” ima.

Spektakularno i nadahnuto, na momente i veoma emotivno predstavljen je rad i talenti učenika i nastavnika iz skoro 40 sekcija. Bilo je to veče za nezaborav i zadatak da se u budućnosti to i prestigne. Jedna velika tradicija “Šeste” još uvek živi i sprema novu budućnost – poručio je Milić.

Izvor:Kurir.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *