Home » RHMZ izdao upozorenje, na snazi crveno meteoalarm

RHMZ izdao upozorenje, na snazi crveno meteoalarm

0

Jak olujni južni i jugoistočni vetar duvaće danas na teritoriji Srbije, upozorio je Republički hidrometeorološki zavod.

Danas će duvati jak južni i jugozapadni, a u košavskom području jak jugoistočni vetar sa udarima olujne jačine – navodi se na sajtu.

Najjači udari vetra očekuju se na jugu Banata, u donjem Podunavlju i na planinama (lokalno i preko 100 km/h), dok će udari košave u Beogradu dostizati 60 – 70 km/h. Vetar će oslabiti krajem dana.

Više padavina u subotu

RHMZ je izdao i upozorenje na veliku količinu padavina za danas i sutra.

Pljuskovi i grmljavina koji se očekuju danas sredinom dana, posle podne i uveče kratkotrajno mogu biti intenzivni uz jak i olujni vetar (10 – 20 mm). Više padavina će biti sutra (04.11.) na jugu i istoku Srbije (od 20 do 50 mm, a lokalno i više) – saopštili su iz RHMZ-a.

Vodostaj nekih reka u porastu

Izdato je i hidrološko upozorenje, da će vodostaji više reka biti u većem porastu, ali bez dostizanja upozoravajućih nivoa.

Na slivovima Nišave, Belog Timoka i gornjem toku Južne Morave sa pritokama tokom 04/05. novembra vodostaji će biti u većem porastu bez dostizanja upozoravajućih nivoa. Na ovim slivovima moguća su kratkotrajna manja lokalna izlivanja bujičnih vodotoka.

Upaljeni meteoalarmi

Crveni meteoalarm, koji označava vrlo opasno vreme, na snazi je u Banatu, a narandžasti, koji označava opasno vreme, na snazi je u Pomoravlju, istočnoj i jugozapadnoj Srbiji.Ostali delovi Srbije su obojeni u žuto. Odnose se na vetar, ali i kišu i grmljavinu.

Izvor:Blic.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *