Home » RFZO zaposlio 72 mladih iz programa “Moja prva plata”

RFZO zaposlio 72 mladih iz programa “Moja prva plata”

0

Republički fond za zdravstveno osiguranje zaposlio je u filijalama i ispostavama širom Srbije 72 mladih koji su prošli obuku u okviru programa Vlade Srbije Moja prva plata.

Njima je na današnjoj svečanosti ugovore o zaposlenju uručila prof. dr Sanja Radojević Škodrić, direktorka RFZO koja je istakla da je uz programe zapošljavanja najboljih diplomaca medicine i srednjih medicinskih škola, ovo još jedan državni projekat u zdravstvu koji daje šansu mladima da kroz devetomesečno stručno osposobljavanje steknu radno iskustvo i dobiju posao.

Na poziv RFZO prijavilo se više od 600 kandidata, selekciju stručne komisije prošlo je njih 121, obuku je završilo 89, a posao je dobilo njih 72 i oni će raditi u nekoj od 29 filijala i 135 ispostava RFZO širom Srbije.

Posao su dobili kandidati sa srednjom stručnom spremom, kao i diplomirani pravnici i ekonomisti.

Pravo učešća u ovom programu čiji je cilj da podstakne zapošljavanje mladih, imali su mlađi od 30 godina, sa završenom srednjom školom ili fakultetom, sa manje od šest meseci iskustva u struci i bez položenog stručnog ispita.

Cilj programa koji se realizuje posredstvom Nacionalne službe za zapošljavanje jeste da mladima pruži priliku za sticanje prvog radnog iskustva, a da istovremeno pomogne poslodavcima iz privatnog i javnog sektora da reše problem nedostatka stručnog kadra.

RFZO učestvuje i u novom ciklusu programa Moja prva plata i poziva sve koji ispunjavaju uslove da se preko portala Moja prva plata prijave za učešće već sledećeg meseca, od 6. do 24. novembra.

Izvor:Blic.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *