Home » (Re)rekonstrukcija otvorenog bazena na Tašu počinje krajem meseca – U planu i potpuna zamena bazenske tehnike

(Re)rekonstrukcija otvorenog bazena na Tašu počinje krajem meseca – U planu i potpuna zamena bazenske tehnike

0

Rekonstrukcija otvorenog bazena na Tašu trebalo bi da počne krajem januara, potvrđeno je Novostima u Sportskom centru “Tašmajdan”. U planu je potpuna zamena bazenske tehnike sa nadogradnjom školjke spoljnog bazena, koja je poslednji put menjana 2002. godine. Subvencija iz gradske kase za ovu investiciju iznosi 240 miliona dinara.

Najveći deo planiranog iznosa, oko 80% namenjen je da se, posle 22 godine zameni zastarela i dotrajala bazenska tehnika. Takođe, bazen će dobiti novi sistem za elektrolizu vode, jer je hlor davno zabranjen kao štetan za zdravlje.

– Sportski centar “Tašmajadan” će biti jedan od kompleksa za predstojeće Evropsko prvenstvo u plivanju, koje se održava od 10 do 23. juna u Beogradu. Ne verujemo da ćemo do tada uspeti da uradimo i nadogradnju školjke spoljnog bazena, tako da će biti korišćen za tzv. “warm up”, zagrevanje takmičara. Dubina bazena je od 1.76 do 1.94, a potrebno je da bude dva metra – kažu u upravi SC “Tašmajdan”. 

Prošlog leta je raspisana javna nabavka jer, prilikom poslednje rekonstrukcije bazena, smanjena dubina tako da ne ispunjava uslove za održavanje međunarodnih takmičenja u vodenim sportovima u skladu sa FINA standardimaZbog toga je neophodno uraditi nadvišenje postojećeg otvorenog bazena, ali u sklopu toga i obnovu bazenske tehnike.

Da podsetimo, rekonstrukcija otvorenog plivališta na “Tašu” završena je u leto 2020. godine. Tada je urađena sanacija školjke bazena, novo prohromsko korito prelivenih kanala i rasveta. Zamenjen je deo bazenske tehnike i sistema za preradu vode, uređen je parter, postavljeno više tuševa, sređeni toaleti, tribine i deo ispred njih. Sređivanje dečijeg bazena završeno je 2022. godine.

Izvor: ekapija.com

Foto: unsplash.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *