Home » Radnici Pošte koji su u obustavi rada razgovarali sa predstavnicima Ministarstva – O čemu je postignut dogovor, a o čemu ne

Radnici Pošte koji su u obustavi rada razgovarali sa predstavnicima Ministarstva – O čemu je postignut dogovor, a o čemu ne

0

Ministarstvo informisanja i telekomunikacija saopštilo je da je danas u Novom Sadu organizovan sastanak predstavnika ovog ministarstva sa zaposlenima JP Pošta Srbije iz RJ Novi Sad, koji su u obustavi rada.

Sastanak je održan u Pošti 21102, na inicijativu ministra Mihaila Jovanovića, a njemu je prisustvovao i predsednik Nadzornog odbora ovog preduzeća, dok su zaposleni prisustvovali bez reprezentativnih i ostalih sindikata, kao i rukovodstva ovog preduzeća, preneo je sajt Vlade.

Zaposleni su izneli razloge obustave rada, kao i da su se organizovali mimo bilo kojih reprezentativnih i nereprezentativnih sindikata ovog preduzeća.

Na sastanku je dogovoreno sledeće:

– da nijedan zaposleni koji je bio u privremenoj obustavi rada neće snositi nikakve posledice, niti biti diskriminisan, kao i da neće biti privremenog, ni stalnog premeštaja ovih zaposlenih, niti bilo kakvog kažnjavanja;

– neće biti umanjenja zarade, putnih troškova za dane koje su zaposleni proveli u obustavi rada, kao i da će putni troškovi, koji su isplaćeni danas i bili umanjeni za taj period, biti nadoknađeni;

– rukovodstvo će hitno pristupiti analizi sagledavanja potreba za prijem ljudi u tehnologiju. Analiza će biti javno objavljena na sajtu JP Pošta Srbije u ponedeljak 13. novembra. U skladu sa tom analizom, uz saglasnost zaposlenih, zahtev će preko Ministarstva informisanja i telekomunikacija biti prosleđen komisiji Vlade koja odobrava dodatna zapošljavanja.

Po pitanju zahteva za povećanje plata od 30% zaposlenih u tehnologiji do koeficijenta 2,7, osim upravnika pošte prvog, drugog i van reda, na osnovu analiza nadležnih službi ovog preduzeća, ono što je u ovom trenutku moguće jeste povećanje od 10% od novembarske plate, kao i dodatnih 10% povećanja od 1. januara 2024. godine.

Zaposleni ostaju pri stavu da je neophodno povećanje plata zaposlenih u tehnologiji od 30% do kraja ove kalendarske godine.

Ministar Jovanović je predočio zaposlenima rezultate poslovanja ovog preduzeća, finansijske izveštaje, kao i posledice nastale zbog obustave rada koje se odražavaju na značajan finansijski gubitak preduzeća i odlazak velikih tradicionalnih korisnika.

On je apelovao na zaposlene da se danas vrate na posao kako bi se nastala poslovna šteta umanjila i pozvao ih je na dalje razgovore u cilju usaglašavanja stavova, kao i zajedničkog plana na poboljšanju materijalne situacije zaposlenih u Pošti Srbije, a naročito zaposlenih u tehnologiji.

Jovanović je, takođe, istakao da lično daje garancije zaposlenima da će sve dogovoreno i predloženo na sastanku biti i realizovano.

Nadzorni odbor JP Pošta Srbije danas hitno saziva sednicu kako bi sve dogovorene aktivnosti već danas bile usvojene, dodaje se u saopštenju.

Izvor: ekapija.com

Foto: unsplash.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *