Home » Produžen tender za izgradnju kanalizacije na levoj obali Dunava

Produžen tender za izgradnju kanalizacije na levoj obali Dunava

0

Screenshot

Tender za projektovanje i izgradnju primarne i sekundarne kanalizacione mreže u naseljima Kotež, Krnjača i Borča u beogradskoj opštini Palilula ponovo je produžen. To je praktično sedmi put, ako se računaju i svi produžeci, da Grad Beograd i Delegacija Evropske unije u Srbiji pozivaju zainteresovane da se prijave za posao izgradnje kanalizacije na levoj obali Dunava u Beogradu, piše eKapija.

Kako je objašnjeno u poslednjem pozivu, reč je zapravo o izmeni javne nabavke u delu koji se odnosi na kriterijume za izbor izvođača, pa se tako umesto iskustva u najmanje dva projekta kanalizacione mreže u poslednjih 10 godina, sada taj period povećava na 12 godina.

Usput je i rok za prijave sa 24. maja produžen do 19. jula.

Iz poziva se može videti i daje procenjeno vreme trajanja ugovora 50 meseci, odnosno više od četiri godine.

Nakon što na prethodnom tenderu nije uspela da pronađe firmu koja će graditi kanalizaciju na levoj obali Dunava, Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda objavila je u februaru novi tender za projektovanje i izgradnju primarne i sekundarne kanalizacione mreže u naseljima Kotež, Krnjača i Borča, koja se nalaze u opštini Palilula – na levoj obali Dunava.

Usluge i radovi koji se odnose na izgradnju kanalizacije treba da budu finansirani iz kredita od 35 miliona evra koji je Evropska investiciona banka (EIB) još 2019. godine stavila na raspolaganje Gradu Beogradu.

Projekat koji finansira EIB podrazumeva izgradnju kanalizacionog sistema u naseljima na levoj obali Dunava.

Na tom području ne postoji sistemska kanalizaciona mreža niti prečišćavanje otpadnih voda. Cilj projekta je da se poboljšaju sanitarne usluge, smanje negativni uticaji na životnu sredinu i zdravlje koji nastaju zbog ispuštanja neprečiščenih voda.

Pored kredita EIB-a, Beograd na raspolaganju ima i investicioni grant od 37 miliona evra iz Evropske unije. Isplata grant sredstava ima isti uslov kao i finansiranje od strane Evropske investicione banke.

EIB je, takođe, obezbedio i grant u iznosu od 1,7 miliona evra iz sopstvenih sredstava za pokrivanje troškova konsultanta za tehničku pomoć za podršku i ubrzanje implementacije projekta.

Izvor: novaekonomija.rs

Foto: unsplash.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *