Home » Inspirativna priča o jednoj izvanrednoj ženi sa Hadžipopovca

Inspirativna priča o jednoj izvanrednoj ženi sa Hadžipopovca

0

U srcu opštine Palilula, na Hadžipopovcu, živi jedna izvanredna žena po imenu Ljiljana Badov. Iako se sa samo pet godina suočila se sa teškom dijagnozom dečije paralize, njena snaga i volja nikada nisu popuštali.

Uprkos svim izazovima koje je invaliditet donosio Ljiljana je uspela da završi školovanje, pronađe ljubav svog života, uda se, postane majka i podigne svoju decu. Danas Ljilja ima 88 godina i ponosna je baka i prabaka koja svakog dana pruža svojoj porodici mnogo ljubavi i podrške.

Jedinstvena stvar o Ljiljaninom životu je njen dnevnik koji vodi od svoje 15. godine svakodnevno beležeći svoje misli i iskustva. 

Kroz godine, ovaj dnevnik je narastao do čak 77 agendi u kojim je sabrala svoju inspirativnu priču.

Trenutno, Ljiljana završava svoju knjigu koja će biti ne samo sećanje na njenu neverovatnu borbu i upornost, već i motivacioni udžbenik za sve nas. Kroz svoje reči, ona želi podsetiti ljude da nikada ne treba odustati bez obzira na prepreke koje život stavi pred nas. Ona nas podučava da uvek možemo da skupimo snagu, borimo se za sebe i volimo život.

U nedavnoj poseti, predsednik opštine Palilula Miroslav Ivanović, Dražen Barjaktarović i Pedja Vlajić, posetili su baku Ljilju. U divnoj atmosferi, okruženi njenim potomcima i naslednicima, uživali su u mudrim mislima koje su se pretočile u reči. Tortom od osmeha i napitkom dečije graje, ističu da su “živeli među koricama buduće knjige”.

Ljiljana Badov je zaista fenomenalna žena koja je svojim primerom dokazala da se uvek može pronaći način da se ostvare velike stvari čak i kada su okolnosti izazovne. Njen život i inspiracija će živeti kroz stranice njene knjige, podsećajući nas da nikada ne smemo prestati sanjati i boriti se za svoje snove.

Žena koja je većinu svog života provela vezana za krevet, postala je inspiracija svima oko sebe. Njena neustrašiva volja, snaga i optimizam su pokazali da čak i najveći izazovi mogu biti prevaziđeni. Njena priča je podsetnik svima nama da nikada ne smemo prestati verovati u sebe, boriti se za svoje snove i voleti život.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *