Home » Predsednik Ivanović ugostio mlade kajakašice, državne prvakinje

Predsednik Ivanović ugostio mlade kajakašice, državne prvakinje

0

Predsednik Gradske opštine Palilula, Miroslav Ivanović, danas je ugostio mlade kajakašice i državne prvakinje u dvosedu na 1000 metara, sestre Janu i Kaju Sarić iz Borče. Svojim vrednim radom i trudom, sestre Sarić su se kvalifikovale na Evropsko prvenstvo za juniore, koje će se održati u Bratislavi od 27. do 30. juna. Na ovom prestižnom takmičenju, Jana Sarić će nastupiti u olimpijskoj disciplini K2 na 500 metara, sa svojom partnerkom Horvat Žofi iz Bezdana, dok će mlađa sestra Kaja nastupiti u četvercu K4 na 500 metara, takođe u olimpijskoj disciplini.

Osim evropskog prvenstva, ove talentovane kajakašice očekuje i svetsko prvenstvo za juniore i mlađe seniore, koje će se održati od 17. do 21. jula u Bugarskoj. Ovaj niz takmičenja predstavlja važnu etapu u njihovim sportskim karijerama, pružajući im priliku da se takmiče protiv najboljih mladih sportista iz celog sveta i steknu dragoceno međunarodno iskustvo.

Ivanović je iskoristio priliku da sestrama iz Borče čestita na dosadašnjim uspesima i postignutim rezultatima. On je istakao važnost sporta za razvoj mladih i značaj koji uspešni sportisti imaju kao uzori svojoj zajednici.

Ivanović je takođe naglasio podršku koju opština Palilula pruža mladim sportistima, ističući da će i u budućnosti nastaviti da ulažu u razvoj sporta i sportskih talenata.

Sestre Sarić su izrazile zahvalnost predsedniku opštine na podršci i poverenju, ističući da će dati sve od sebe da na predstojećim takmičenjima postignu što bolje rezultate. Njihova posvećenost i ambicija predstavljaju svetli primer za sve mlade sportiste u Srbiji, pokazujući da se uz rad, disciplinu i strast mogu postići veliki uspesi.

Na kraju susreta, Ivanović je još jednom poželeo sestrama Sarić puno uspeha na predstojećim takmičenjima, ističući da cela opština Palilula stoji uz njih i da će sa ponosom pratiti njihove nastupe na evropskom i svetskom prvenstvu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *