Home » Poverenica: Kontinuirano se radi na unapređenju položaja žena preduzetnica

Poverenica: Kontinuirano se radi na unapređenju položaja žena preduzetnica

0

Prema poslednjim podacima, zastupljenost žena među privrednim subjektima je 33,70%, a najzastupljenija su mikro i mala preduzeća. Sa nešto manje od 45 godina, udata sa dvoje dece, fakultetski obrazovana i sa profesionalnim iskustvom, bio bi profil preduzetnice danas prema studiji “Preduzetništvo žena u Srbiji – 10 godina kasnije” koja je predstavljena ove godine. Ohrabruje to što u svet preduzetništva nove preduzetnice danas ulaze, pre svega, zbog šansi, a ne iz nužnosti kako je nekada bilo, ali je potrebno da pružimo dodatnu podršku mlađim ženama i da osnažujemo devojčice još u najranijem detinjstvu da slede svoje snove i talente, istakla je poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković.

– Preduzetništvo je porketačka snaga svakog društva, a žene preduzetnice su važan nosilac promena – rekla je poverenica čestitajući Međunarodni dan žena preduzetnica. 

Janković veruje da u budućnosti više nećemo govoriti ni o ženskom ni o muškom preduzetništvu, već o jednakim šansama i uslovima za poslovanje i za muškarce i za žene. Do tada, žensko preduzetništvo moramo podsticati i donositi mere koje će, između ostalog, omogućiti da žene lakše usklađuju poslovne i privatne obaveze, a da neke buduće majke ne moraju da biraju između karijera i materinstva, dodaje Janković.

Poverenica ističe da se kontinuirano radi na unapređenju položaja žena preduzetnica i uopšte žena na tržištu rada u vezi sa trudnoćom, materinstvom i negom dece. Zahvaljujući upravo našim inicijativama, ali i predlozima za ocenu ustanovnosti i zakonitosti unapređene su odredbe Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom, kako u pogledu uslova tako i u pogledu dužine trajanja prava na naknadu po osnovu rođenja i nege deteta.

– Poslednjim izmenama ovog zakona, mame preduzetnice su izjednačene sa ženama koje su zaposlene kod poslodavaca jer sada imaju pravo na dve godine odsustva sa rada nakon rođenja trećeg i svakog sledećeg deteta, a njihovi partneri mogu uzeti odsustvo radi nege deteta nakon bebinog navršenog trećeg meseca života – navodi Janković.

Izvor: ekapija.com

Foto: unsplash.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *