Home » Potpisani sporazumi o saradnji škola između Srbije i Srpske

Potpisani sporazumi o saradnji škola između Srbije i Srpske

0

Nakon prvog Svesrpskog sabora održanog u Beogradu potpisani su i prvi sporazumi o saradnji između škola iz Srbije i Srpske.

Direktori OŠ “Dositej Obradović” iz Smedereva i OŠ “Jovan Popović” iz beogradske opštine Palilula potpisali su povelje o bratimljenju sa Miloradom Nadaždinom, direktorom JU OŠ “Sveti Vasilije Ostroški i Tvrdoški”.

– Ovo će učvrstiti veze između naših bratskih opština, a saradnja će biti produbljena kako na vaspitno-obrazovnom nivou, kroz programe i saradnju nastavnog kadra, tako i kada je reč o kulturnom nivou – ocenio je direktor OŠ “Jovan Popović”, Ivan Ćilerdžić.

Inače, pre dve godine, najbolji učenici iz istočne Hercegovine boravili su u Smederevu povodom 15. septembra – Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave – kada su bili gosti OŠ “Dositej Obradović”. Uzvratna poseta organizovana je u maju, povodom Dana Svetog Vasilija Tvrdoškog i Ostroškog, koja se tradicionalno obeležava u Trebinju.

– Omogućićemo našim učenicima da grade budućnost na temeljima zajedničke vere, kulture i tradicije – istakla je direktor OŠ “Dositej Obradović”, Dijana Ćetković.

Potpisivanju Sporazuma prisustvovali su gradonačelnik Trebinja, Mirko Ćurić, i Dejan Stošić, nosilac Zlatne medalje za zasluge i doprinos u jačanju veza između Republike Srbije i Republike Srpske.

– Nadam se da uživate u Trebinju i da ste posetili brojne znamenitosti našeg grada. Važno je da deca upoznaju svoju braću, jer Drina nije granica, već nas ona povezuje i još više učvršćuje naše jedinstvo – poručio je Ćurić.

Izvor:novosti.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *