Home » Ponovo otvorena ambulanta u naselju Dunavac

Ponovo otvorena ambulanta u naselju Dunavac

0

U naselju Dunavac, najudaljenijem naselju na teritoriji opštine Palilula, danas je otvorena ambulanta, koja od sutra ponovo počinje da radi i prima pacijente, nakon tri i po godine od zatvaranja zbog epidemiološke situacije u vreme korone.

Otvaranju su prisustvovali predsednik Gradske opštine Palilula Miroslav Ivanović i članovi Veća opštine, a u ime Doma zdravlja ”Dr Milutin Ivković” u čijem sastavu radi ambulanta, direktor Doma zdravlja dr Aleksandar Stojanović i dr Zorica Tanasijević rukovodilac ogranka Dunavski venac i šef Zdravstvene stanice Borča.

Dr Stojanović je u obraćanju prisutnima rekao da je dostupnost primarne zdravstvene zajednice neophodna svim građanima bez obzira na udaljenost. Najavio je da će Dom zdravlja čim se steknu uslovi nabaviti jedan EKG aparat, kako bi lekar mogao da obavi pregled i odredi hitnost i zbrinjavanje pacijenta, upravo zbog udaljenosti ambulante od Borče 25 kilometara. Takođe, u planu je da se organizuje dolazak laboranta na nedeljnom nivou, kako bi se izašlo u susret najstarijim pacijentima.

Ambulanta će raditi, svakog radnog dana od 11.30 do 13.30 časova, jer lekar i sestra prethodno rade u ambulanti u Kovilovu.

U Dunavcu je zdravstvenom zaštitom obuhvaćeno oko 300 osiguranika koji imaju karton u ovoj ambulanti. Subotom zdravstvenu uslugu mogu da dobiju u Zdravstvenoj stanici Padinska Skela, a nedeljom u Zdravstvenoj stanici Borča.

Izvor: palilula.org.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *