Home » Počela prijava za novu pomoć države za penzionere: Na spisku više od 20.000 starih, a ovaj uslov je presudan

Počela prijava za novu pomoć države za penzionere: Na spisku više od 20.000 starih, a ovaj uslov je presudan

0

Danas je počela prijava za besplatnu rehabilitaciju u zdravstveno-stacionarnim ustanovama i banjsko-klimatskim lečilištima u trajanju od 10 dana. Pravo na ovu pomoć države imaju svi penzioneri čije prebivalište je u Srbiji i čija penzija ne prelazi 39.850 dinara, a prijava traje do 25. januara.

Preciznije, za ovu pomoć države mogu da se prijave svi penzioneri koji osim pomenutog iznosa penzije nemaju druga primanja i koji nisu koristili pravo na rehabilitaciju počev od oglasa za 2020. godinu. Takođe na oglas se mogu prijaviti i penzioneri koji su to pravo ostvarili primenom domaćih propisa i koji primaju penziju iz inostranstva do navedenog iznosa.

Ova dokumenta su neophodna za prijavu za pomoć države

Uz svaku prijavu potrebno je podneti i sledeća dokumenta:

  • Penzijski ček
  • Dokaz o visini penzije iz inostranstva
  • Popunjenu prijavu sa izjavom gde želi da se koristi rehabilitacija
  • Izjava da ovlašćuje Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje da u njegovo ime i za njegov račun zaključi ugovor o poslovnoj saradnji sa ustanovom u kojoj će koristiti pravo na rehabilitaciju 
  • Medicinsku dokumentaciju, ukoliko je korisnik poseduje (nije obavezna)

Evo kada će biti objavljena rang lista 

Rang lista korisnika penzije koji su ispunili uslove za besplatan boravak u banjama biće objavljen 24. radnog dana od dana isteka oglasa. Finalni spisak penzionera koji će moći o trošku PIO fonda na oporavak objavljuje se na oglasnim tablama organizacija korisnika penzija, odnosno Saveza penzionera Srbije i Udruženja penzionera Srbije „Nezavisnost”, kao i Direkcije Fonda, Pokrajinskog fonda i filijala Fonda.

Izvor:Kurir.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *