Home » ”Parking servis” uručio donaciju školama i započeo ciklus edukacije

”Parking servis” uručio donaciju školama i započeo ciklus edukacije

0

U okviru akcije „Đačko parking mesto“, JKP „Parking servis“ po sedmi put je osnovnim školama sa područja zonskog sistema parkiranja doniralo nastavna sredstva. U Osnovnoj školi „Jovan Dučić“ počeo je i novi ciklus edukativnih predavanja za đake prvake o osnovnim pravilima ponašanja u saobraćaju. U okviru edukacije, do sada je izvedeno 2.350 predstava, zahvaljujući kojima je oko 235.000 đaka prvaka naučilo kako da se pravilno i bezbedno ponaša na putu od kuće do škole.

Donaciju „Parking servisa“ primili su direktori 34 beogradske osnovne škole, a predavanju o saobraćaju prisustvovalo je oko 90 učenika prvog razreda ove novobeogradske škole. Time je svečano završen sedmi ciklus akcije „Đačko parking mesto“, a ujedno započet i novi ciklus predavanja u okviru akcije „Đaci vas mole, usporite pored škole“.

„Parking servis“ se trudi da poveća bezbednost dece u saobraćaju, ali i da poboljša uslove u kojima oni stiču svoja znanja. U saradnji sa Saobraćajnom policijom, ovo Preduzeće često apeluje na vozače da opreznije voze u zonama škola, ali i da se parkiraju upravo na posebno obeleženim đačkim parking mestima, jer plaćanjem parkiranja daju donaciju školi u blizini koje se ono nalazi.

U okviru ovogodišnjeg ciklusa akcije „Đačko parking mesto“ izvršni direktori „Parking servisa“ Vladimir Bogićević, Radenko Vuković i Miloš Petrović školama su uručili 17 interaktivnih tabli, 27 projektora, 4 računara sa monitorom, 10 multifunkcionalnih štampača, 2 razglasa i 2 video bima.

Direktor JKP „Parking servis“ Andrija Čupković pozvao je sve vozače da svoje automobile parkiraju na đačkim i bebi parking mestima, jer na taj način plaćanjem parkiranja pomažu obližnjim zdravstvenim i obrazovnim ustanovama.

Izvor:Blic.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *