Home » Pad cene kvadrata:Evo koliko trenutno košta kvadrat na Paliluli

Pad cene kvadrata:Evo koliko trenutno košta kvadrat na Paliluli

0

Na tržištu nekretnina i dalje vlada trend stabilizacije cena. Ovo potvrđuju i zvanični podaci prema kojima su cene kvadrata u septembru mesecu na većini opština ostale nepromenjene, a nekim su čak i blago pale. U Beogradu i Novom Sadu, cene su imale pad blizu tri odsto.

Uprkos pojeftinjenju na tržištu nekretnina, najviše cene kvadrata i dalje znatno više u poređenju sa cenama kvadrata ranijih godina. Prestonica u ovome i dalje prednjači u odnosu na druge gradove u Srbiji, pa i nakon pada cena na centralnim lokacijama nema kvadrata ispod 3.000 evra.

Cena kvadrata u Beogradu prošlog meseca pala je za 2,96 odsto i to na opštini Palilula. Opština Palilula je u jednom trenutku beležila najveći rast cena u odnosu na ostale beogradske opštine. Trenutna cena kvadrata na Paliluli je oko 2.394 evra.

Pad cene kvadrata zabeležen je i u centru. Naime, ovde su stanovi u septembru pojeftinili za 2,23 odsto i dovelo do prosečne cene kvadrata od 3.333 evra. Jedna od najtraženijih lokacija poslednjih godina, opština Mirijevo, u septembru je takođe zabeležila pad kvadrata od 1,64 odsto, i sada je prosečna cena na toj lokaciji 1.863 evra.

Izvor:Blic.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *