Home » Otvoren Karijerni centar za osobe sa invaliditetom u Zrenjaninu

Otvoren Karijerni centar za osobe sa invaliditetom u Zrenjaninu

0

U Zrenjaninu je Karitas Srbije, uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), otvorio Karijerni centar za osobe sa invaliditetom, sa ciljem da se podrže osobe sa invaliditetom u procesu traženja posla i uključivanja u radno okruženje. U karijernom centru, savetnica će pružati uslugu karijernog savetovanja, organizovati grupne radionice ličnog razvoja, a biće dostupne i različite obuke za tržište rada, kao i prakse u privatnom sektoru.

Karijerni centar u Zrenjaninu, jedan je od šest centara koji su otvoreni u okviru projekta “Posao po meri – Ekonomsko osnaživanje osoba sa invaliditetom”, koji finansira USAID, a sprovodi Forum mladih sa invaliditetom u partnerstvu su Karitas Srbije, Fondacija “Ana i Vlade Divac”, Smart Kolektiv i Centar za samostalni život osoba sa invaliditetom Srbije.

Grad Zrenjanin jedan je od potpisnika Memoranduma o razumevanju sa Forumom mladih sa invaliditetom u okviru projekta “Posao po meri”, a gradonačelnik tog grada Simo Salapura ukazao je danas da u razvojnim agendama Zrenjanina prioritet zauzimaju investicije i nova radna mesta, kao i mogućnost zapošljavanja za sve osetljive kategorije sugrađana.

– Projektom ekonomskog osnaživanja osoba sa invaliditetom dopunjavamo spektar javnih poziva koji je Grad Zrenjanin u prethodnom periodu realizovao po prvi put, poput onih za ekonomsko osnaživanje žena i ekonomsko osnaživanje mladih – rekao je Salapura.

Karijerni centri su otvoreni i u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Subotici i Valjevu, gde je trenutno u toku i promotivna kampanja u cilju informisanja svih osoba sa invaliditetom koje su u potrazi za poslom, kako da se jave i zakažu razgovor u lokalnim Karijernim centrima.

Izvršna direktorka Foruma mladih sa invaliditetom Jovana Krivokuća – Milovanović kazala je da intenzivno rade u nekoliko oblasti interesovanja i da nastoje da olakšaju značajno uključivanje osoba sa invaliditetom u različite procese u oblasti zapošljavanja, te da vrednuju njihove stavove i iskustva.

U zrenjaninskom Karijernom centru, u prostorijama Karitasa, na adresi Ljubljanska 15, svakim radnim danom, od 8 do 16 časova, sve zainteresovane dočekuje savetnica Valeria Molnar, a razgovor sa njom se zakazuje putem mejla: savetnica.caritaszr@gmail.com ili na telefon 065/93-06-644.

Koordinatorka projekta iz Karitas Srbije Marina Kostić kazala je da će savetnica raditi sa korisnicima individualno, ali i u malim grupama u okviru kojih će polaznici imati prilike da razvijaju svoje “meke veštine”, kao što su veštine upravljanja vremenom, asertivna komunikacija, rešavanje konflikta.

Izvor: ekapija.com

Foto: unsplash.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *