Home » Oktobarski računi na portalu EPS-a

Oktobarski računi na portalu EPS-a

0

Elektroprivreda Srbije (EPS) saopštila je danas da su svi računi za električnu energiju za oktobar postavljeni na novi portal “Uvid u račun”, koji se nalazi na sajtu. Domaćinstva i mali kupci električne energije na garantovanom snabdevanju, kako je navedeno, mogu bezbedno i brzo da preuzmu svoj račun i elektronski da ga plate bez odlaska u poslovnice platnih institucija, putem sistema za instant plaćanja (IPS Skeniraj) i platnim karticama. Na raspolaganju je i arhiva računa i uplata tokom prethodne tri godine, kao i detaljan pregled potrošnje po zonama i tarifama. 

Domaćinstvima koja smanje potrošnju električne energije tokom ove grejne sezone EPS će odobravati popust od 20 do 40% na mesečni račun, što je više nego prošle zime. Potrošači koji smanje potrošnju za pet do 15% u odnosu na isti mesec u prethodne dve godine u kom je ostvarena veća potrošnja, imaju popust od 20%. 

Za uštedu od 15 do 20% umanjenje je 25%, a za uštedu od 20 do 25% obračunava se 30% popusta. 

Za domaćinstva koja smanje potrošnju električne energije za 25 do 30% popust iznosi 35%, dok najveći popust od 40% ostvaruju oni koji smanje potrošnju za više od 30%.

Uz popust za izmirenje računa na vreme, domaćinstvima se obračunava i popust od 5% ukoliko učešće niže tarife u mesečnom obračunu uvećaju za najmanje 5% u odnosu na isti mesec 2022. godine.

Izvor: ekapija.com

Foto: unsplash.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *