Home » Održana 27. sednica Skupštine opštine Palilula

Održana 27. sednica Skupštine opštine Palilula

0

Danas je održana 27. sednica Skupštine opštine Palilula, na kojoj su odbornici raspravljali o nizu ključnih pitanja koja utiču na svakodnevni život građana. Jedna od važnih tema bila je predlog odluke o obnavljanju poslova eksterne revizije završnih računa budžeta Gradske opštine Palilula za 2023. godinu. Ova odluka ima za cilj osiguranje transparentnosti u upravljanju finansijama lokalne samouprave, što je ključno za izgradnju poverenja između građana i lokalne vlasti.

Pored toga, odbornici su razmatrali i usvajanje programa gasifikacije Gradske opštine Palilula, što predstavlja važan korak ka poboljšanju energetske efikasnosti i smanjenju zagađenja u lokalnoj zajednici. Ovi programi imaju za cilj proširenje mreže gasovoda i omogućavanje pristupa gasu što većem broju domaćinstava, što će doprineti unapređenju kvaliteta života građana.

Takođe, na dnevnom redu sednice bilo je rešenje o izmeni i dopuni rešenja o obrazovanju štaba za vanredne situacije na teritoriji Gradske opštine Palilula. Ovo je važno u kontekstu sve češćih prirodnih katastrofa i vanrednih situacija koje zahtevaju brzu i efikasnu reakciju lokalnih vlasti radi zaštite građana i imovine.

Konačno, odbornici su analizirali izveštaj o radu štaba za vanredne situacije za teritoriju GO Palilula za 2023. godinu. Ovaj izveštaj pruža uvid u aktivnosti štaba tokom prethodne godine i evaluira efikasnost njihovih intervencija u rešavanju vanrednih situacija.

Održavanje ove sednice predstavlja još jedan korak ka transparentnijem i odgovornijem upravljanju lokalnom zajednicom, te unapređenju kvaliteta života svih građana Gradske opštine Palilula.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *