Home » Od ponedeljka kreće prijava za studentske kartice! Više od 240.000 studenata u Srbiji ostvaruje pravo, evo kako da se prijavite

Od ponedeljka kreće prijava za studentske kartice! Više od 240.000 studenata u Srbiji ostvaruje pravo, evo kako da se prijavite

0

Prijava studenata za nove studentske kartice počinje u ponedeljak, 13. novembra, u podne, na portalu Uprave za trezor, najavio je danas potpredsednik Vlade Srbije i ministar finansija Siniša Mali.

– Nove studentske kartice su novi veliki i važan projekat koji pokrećemo, a koji će studentima u celoj Srbiji, kojih je oko 240.000, omogućiti brojne benefite, popuste i pogodnosti – napisao je ministar Siniša Mali na svom zvaničnom Instagram nalogu.

Šta je potrebno za prijavu?

Ministar Siniša Mali je istakao da će studenti prilikom prijave za nanjnoviju pomoć države unositi JMBG, birati fakultet, unositi broj mobilnog telefona kako bi bili obavešteni kada je kartica gotova i biraće ekspozituru Banke Poštanska štedionica gde žele da preuzmu karticu.

– Studenti će, takođe, prilikom prijave, davati saglasnost za obradu podataka – dodaje ministar.

Studentska kartica besplatna, služiće za plaćanje i identifikacija

– Nova studentska kartica će biti potpuno besplatna, biće platna, a služiće i kao identifikaciona. Ono što je posebno važno naglasiti jeste da će za nju moći da se prijave svi studenti akreditovanih fakulteta i akademija u našoj zemlji, kako državnih i tako i privatnih – navodi se u objavi ministra Malog.

– Pozivam studente da se prijave za nove studentske kartice i na taj način ostvare pogodnosti koje kartica omogućava – zaključuje ministar.

Izvor: blic.rs

Foto: unsplash.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *