Home » Novi toplovod između Palilule i Zvezdare

Novi toplovod između Palilule i Zvezdare

0

Toplane “Mirijevo” i “Višnjička banja” mogle bi da budu povezane izgradnjom novog toplovoda između opština Palilula i Zvezdara.

Na ranom javnom uvidu do 22. aprila biće plan JKP “Beogradske elektrane”, kojim je planirano spajanje grejnih područja u dve opštine. Nova mreža prošla bi kroz brojne ulice u Mirijevu, Višnjici i delu Karaburme.

Kako se navodi u dokumentaciji, dve toplane bile bi povezane izgradnjom mreže koja bi prošla kroz Mirijevski venac, Ulicu Jovanke Radaković, Ladne vode, Dragoslava Srejovića i Salvadora Aljendea. Od toplane “Mirijevo”, mreža bi se širila kroz ulice Samjuela Beketa, Koste Nađa, Miroslava Krleže, Podmorničara Đorđa Mitrovića, pored trafostanice “Beograd 20” i pored groblja “Lešće” do toplane “Višnjička banja”.

Cilj izrade Plana je stvaranje mogućnosti za dalji razvoj i unapređenje sistema daljinskog grejanja u Beogradu – navodi se u dokumentaciji. – Izgradnjom toplovoda omogućiće se spajanje mreža grejnih područja Karaburme i Mirijeva. Osim toga, toplane “Mirijevo” i “Višnjička banja” se povezuju i dobijaju mogućnost za razoj.

Kako se navodi u dokumentu, u ovim delovima postoji mreža toplovoda, ali je u planu da ona bude razvijenija i da se doda još pravaca kojima bi se širila mreža.

– Za izgradnju ovog toplovoda preduslov je gašenje individualnih kotlarnica. Stiče se mogućnost da se priključe na mrežu sistema danjinskog grejanja. Ovo bi dovelo i do smanjenja stepena zagađivanja životne sredine – navodi se u dokumentaciji.

Izvor:Novosti.rs

Foto:Unsplash.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *