Home » Novi susret predsednika GO Palilula sa talentovanom slikarkom

Novi susret predsednika GO Palilula sa talentovanom slikarkom

0

Predsednik Gradske opštine Palilula Miroslav Ivanović primio je danas učenicu četvrtog razreda Osnovne škole „Rade Drainac“ iz Borče Sandru Čikarić koja se od svoje pete godine bavi slikarstvom. Ovo je bio njihov ponovni susret pošto je predsednik GO Palilula ugostio Sandru i u oktobru ove godine kada je osvojila prvo mesto na likovnom konkursu „Budućnost kakvu želim“. Ovom prilikom talentovana učenica je predsedniku Ivanoviću uručila poklon koji je specijalno uradila za njega. U pitanju je slika „Pećka patrijaršija“ urađena tehnikom ulje na platnu u kojoj se Sandra oprobala prvi put. Zahvaljujući na poklonu, predsednik Gradske opštine Palilula je Sandri čestitao na njenim rezultatima i izrazio spremnost da je i dalje podržava u ljubavi prema umetnosti.
Osim pomenute pobede na konkursu „Budućnost kakvu želim“, mlada slikarka je osvojila prvo mesto i na „Dečijem likovnom salonu“ Muzeja primenjene umetnosti. Njen rad je zahvaljujući društvenim mrežama primećen i u Turskoj, pa je, zajedno sa roditeljima, na poziv umetnice Amine Sultan Tan, boravila u Istanbulu i od nje dobila obećanje da, ako bude želela da u tom gradu studira slikarstvo, može računati na svu potrebnu pomoć.
Predsednik Gradske opštine Palilula Miroslav Ivanović je Sandri i njenoj mentorki iz studija Art kvart Ivani Topalović obećao pomoć u organizaciji grupne izložbe tog studija.

Izvor: palilula.org.rs

Foto: palilula.org.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *