Home » Nova usluga Elektroprivrede Srbije – I račun i plaćanje na sajtu

Nova usluga Elektroprivrede Srbije – I račun i plaćanje na sajtu

0

Domaćinstva i mali kupci električne energije na garantovanom snabdevanju od sutra, 1. novembra, na sajtu Elektroprivrede Srbije moći će da koriste novi portal za preuzimanje e-računa i elektronsko plaćanje – Uvid u račun. Pokretanjem novog, savremenog i efikasnog elektronskog servisa, Akcionarsko društvo Elektroprivreda Srbije unapređuje poslovanje, razvija nove usluge i pobolјšava kvalitet postojećih servisa za kupce električne energije, saopštili su iz ovog preduzeća.

Domaćinstva i mali kupci sada će imati brz i jednostavan pristup e-računu odmah po formiranju mesečnog zaduženja, pre štampanja i distribucije uobičajenom poštom. Dodatne funkcije portala omogućavaju uvid u arhivu računa i uplata iz prethodne tri godine, kao i detalјan pregled potrošnje po zonama i tarifama. Samo korišćenje portala biće jednostavno, kao i proces registracije i prijave, navodi se u saopštenju.

Korisnici portala će moći bezbedno i brzo elektronski da plate račun bez odlaska u poslovnice platnih institucija, i to putem sistema za instant plaćanja (IPS Skeniraj) i platnim karticama. Novina je i da će korisnici portala preko jednog naloga moći da pregledaju i elektronski plate račune za više mernih mesta u različitim regionalnim područjima Republike Srbije. Aktiviranjem jedinstvenog portala sa radom će prestati dosadašnji regionalni portali, a njihovi korisnici će registracijom na novi portal dobiti pristup tehnički unapređenoj verziji sa novim korisničkim funkcijama, pojašnjava se u saopštenju. Do kraja godine, biće dostupna i mogućnost podnošenja prigovora na račun (reklamacije). U narednoj fazi digitalizacije, koja je planirana za početak 2024. godine, Elektroprivreda Srbije aktiviraće i mobilnu aplikaciju “Uvid u račun”.

Izvor: ekapija.com

Foto: unsplash.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *