Home » NEGDE ZA 60, A NEGDE ZA SAMO 15 EVRA! Bliži se jesenji raspust, gde otići i kako da prođete što jeftinije?

NEGDE ZA 60, A NEGDE ZA SAMO 15 EVRA! Bliži se jesenji raspust, gde otići i kako da prođete što jeftinije?

0

Taman što smo izvukli iz ormara debele jakne i čizme, oktobarsko sunce ponovo nam daje onaj “prolećni” elan da se pokrenemo. Za one koji vole putovanja, baš to će biti dovoljno da ponovo spakuju kofere. Donosimo najbolje predloge za novembarske destinacije koje će što minimalnije “zaboleti” naše novčanike.

Novembar je mesec u kojem se tek privikavamo na činjenicu da su prošli godišnji odmori, a neradnih dana nema dovoljno da bismo mogli da računamo na produžene vikende. Štaviše, taj jedan dan koji se praznuje neradno – Dan primirja u Prvom svetskom ratu ove godine pada u subotu, pa će veći deo radne Srbije ostati bez slobodnog dana.

Ipak, za ljubitelje putovanja nije sve gotovo. Upravo kraći turistički aranžmani koji obuhvataju svega dva ili tri dana dovoljna su za punjenje baterija i ne preterano pražnjenje novčanika.

Navešćemo nekoliko vrsta aranžmana koji dominiraju u turističkim agencijama sa oznakama “top ponuda”, a ne iziskuju prevelike pripreme i žrtvovanje mnogo slobodnih dana, kao i one opcije kada organizujemo putovanje u sopstvenoj režiji.

Avionom povratna karta za manje od 60 evra

Do Nemačke i njenih većih gradova možemo “trknuti” direktnim letom za prosečno 30-ak evra. Ova cifra zavisiće od nekoliko faktora kao što su konkretni datum, ali i grad koji biramo za destinaciju. Do Memingena ćemo stiži i za 20 evra, dok će nam do Hamburga trebati minimalno 60 evra.

Direktni let do Malte, tačnije Valete koštaće nas od 40 evra, a ukoliko se naši planovi poklope sa najnižim cenama, za kartu ćemo izdvojiti i ispod 20 evra!

Sa Niškog aerodroma Beč nam nije bio nikada bliže, ako ćemo to govoriti iz aspekta cene. Kartu do glavnog grada Austrije platićemo čak i ispod 20 evra, dok sa beogradskog aerodroma moramo biti spremni da damo tri puta više samo za kartu.

Karta do Londona direktnim letom iz Beograda u najpovoljnijoj varijanti koštaće nas ispod 20 evra, a u onoj najskupljoj oko 60 evra.

Pariz nam je za 30 do 60 evra daleko, a slična je situacija i sa Nicom. Ukoliko se prate akcije, na prevozu zaista možemo uštedeti značajnu svotu novca.

Blizu, ali dovoljno daleko

Neke od najlepših evropskih destinacija srećom se nalaze u našem susedstvu ili neposrednoj blizini.

Turistički aranžman do Beča autobusom koji uključuje pet dana i dva noćenja koštaće nas 69 evra po osobi. Uz isplanirane obilaske valja računati i na poneki dodatni izdatak u vidu ulaznice za muzej i slično, što se svakako stavlja na volju svakom pojedincu.

Obilazak Italije u svega tri dana moguće je uz aranžman koji podrazumeva noćenje sa doručkom u Lido Di Jesolo i obilazak Verone i Venecije za svega 79 evra po osobi. Ova zvučna imena italijanskog turizma sasvim su dovoljna da ponuda bude i te kako primamljiva. Za deset evra više uz to dodajte i Trst kao jednu od destinacija i obilaženje Padove, u pet dana i dva noćenja sa doručkom.

Kome nije neophodno da pasoš ispuni pečatima dalekih stranih destinacija, može se opredeliti i za tri dana i jedno noćenje sa doručkom u Trebinju. Ovaj kratki odmor koštaće 69 evra po osobi. Ukoliko pak odaberete Sarajevo sa obilaskom Mostara, za četiri dana i jedno noćenje sa doručkom treba izdvojiti 59 evra.

Šoping i još ponešto

Ukoliko nam komfor nije prvi na listi želja kada maštamo o putovanjima, onda će nam “brze ture” do evropskih metropola biti sasvim po meri.

Za dva dana bez noćenja u Budimpešti treba izdvojiti svega 33 evra po osobi. Podrazumeva se obilazak Budimskog dvorca, krstarenje Dunavom, šetnja trgovima i posete crkvama i katedralama.

Do Trsta na kratki šoping možemo otići za 45 evra, do Venecije za 39 evra, do Ljubljane za istu sumu. Jezera Austrije možemo takođe obići za tri dana bez noćenja i 49 evra, a devet evra manje koštaće nas odlazak na šoping turu u austrijski Parndorf. Na jednodnevne ture možemo “trknuti” do Temišvara za svega 15 evra.

Za sve navedene primere valja napomenuti da “skrivenih” troškova svakako ima. Ali ne mogu se nazvati baš takvim jer svako od nas zna šta želi od nekog putovanja, a šta ne. Dok će jednima biti bespotreban trošak plaćati kartu za muzej, drugi će to isto misliti za odlazak u kafić na centralnom trgu. Pojedini će uložiti u šoping, drugima će to biti bacanje para. Ona čuvena “za svakoga po nešto” znači i da će uvek biti nezadovoljnih, pa je tako i u ovom slučaju.

Izvor: blic.rs

Foto: unsplash.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *