Home » NAJBOLJIMA NA KOKURSU ZA OSNOVCE “NAŠ VOJNIK, NAŠ HEROJ” VREDNE NAGRADE! Svi učenici od 1. do 8. razreda mogu da učestvuju

NAJBOLJIMA NA KOKURSU ZA OSNOVCE “NAŠ VOJNIK, NAŠ HEROJ” VREDNE NAGRADE! Svi učenici od 1. do 8. razreda mogu da učestvuju

0

Ministarstvo odbrane poziva sve osnovce i njihove učitelje i nastavnike da učestvuju na nagradnom konkursu “Naš vojnik, naš heroj” i da kreativnim radovima na temu “Velike bitke Velikog rata” osvoje vredne nagrade.

Cilj konkursa, koji organizuju Ministarstvo odbrane i Ministarstvo prosvete, jeste promocija vojnog poziva i približavanje tradicionalnih nacionalnih vrednosti mladim naraštajima.

Svi zainteresovani učenici, od prvog do osmog razreda, imaju priliku da svoju maštovitost, stvaralaštvo i umetnički izraz iskažu u jednoj od tri kategorije.

Mladi ljubitelji pisane reči, u kategoriji „srpski jezik” mogu da konkurišu literarnim radom – pesmom ili proznim tekstom, nadareni za slikarstvo u kategoriji “likovna kultura” moći će da prilože likovni rad u tehnici po izboru, dok će osnovci koji se opredele za kategoriju “tehnika i tehnologija” biti u prilici da se izraze kratkim kreativnim video klipom ili maketom i tako na najbolji način predstave njihovo viđenje teme ovogodišnjeg konkursa.

Za najkreativnije autore i njihove nastavnike Ministarstvo odbrane pripremilo je vredne nagradePrvoplasirani će dobiti nagradni boravak u vojnom hotelu na Tari, drugo mesto donosi nagradni boravak u vojnom objektu za odmor i rekreaciju u Vrnjačkoj Banji dok će trećeplasirani biti nagrađeni boravkom u Vojnoj ustanovi “Morović”.

Podsećamo i da propozicije konkursa nalažu da rad treba da bude originalna kreacija i da ne sme narušavati autorska prava niti intelektualnu svojinu drugih lica.

Osnovci koji žele da učestvuju na konkursu treba da predaju radove nastavnicima razredne ili predmetne nastave do 19. februara 2024. godine. Nastavnici vrše odabir najboljih radova, a nakon izvršene selekcije izabrane radove potrebno je dostaviti najkasnije do 4. marta 2024. godine Upravi za tradiciju, standard i veterane Sektora za ljudske resurse Ministarstva odbrane Republike Srbije.

Svečano proglašenje pobednika i uručenje nagrada planirano je 24. aprila 2024. godine.

Izvor:Kurir.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *