Home » Nad Srbijom se nadvio tropski talas, i sledeće nedelje ćemo se kuvati, ali sa istoka preti HLADNO IZNENAĐENJE: Od ovog datuma sve se menja, evo gde je moguć i sneg

Nad Srbijom se nadvio tropski talas, i sledeće nedelje ćemo se kuvati, ali sa istoka preti HLADNO IZNENAĐENJE: Od ovog datuma sve se menja, evo gde je moguć i sneg

0

Danas će biti promenljivo oblačno i relativno toplo vreme, ponegde uz ređu pojavu pljuska sa grmljavinom, ali će dominirati sunčano vreme.

U svojoj najnovijoj vremenskoj prognozi, meteorolog Marko Čubrilo navodi da će vetar nad zapadnim, severnim i središnjim delovima biti u okretanju na zapadni smer, te da će oslabiti. Maksimalna dnevna temperatura koja se danas očekuje će se kretati od 17 do 25 stepeni Celzijusovih.

Tokom sledeće nedelje neobično toplo, do petka

Čubrilo navodi da će tokom sledeće nedelje ostati “neobično toplo vreme”, uz česta prolazna naoblačenje uz kišu i grmljavinske pljuskove.

– Početkom nedelje suvo uz maksimume od +20 do +26 stepeni Celzijusa, sreda i četvrtak malo svežiji i nestabilni, a u petak ponovo vrlo toplo, dok se uveče očekuje premeštanje hladnog fronta uz padavine i osveženje – prognozirao je on.

Hladnije narednog vikenda, do 13 stepeni, moguć planinski sneg

U svojoj vremenskoj prognozi, Čubrilo najavljuje da za naredni vikend postoji mogućnost razvijanja ciklona istočnije od nas, što bi uslovilo okretanje vetrova na severne smerove uz malo konkretnije zahlađenje te bi se oko 30. oktobra maksimumi mogli kretati od 5 do 13 stepeni.

– Ipak, ansamble niz ECMWF-a to zahlađenje simulira malo kasnije, negde oko 1. novembra, te bi početak meseca doneo prosečne temperature uz česte padavine i verovatno planinski sneg, što su normalne vremenske prilike za taj deo godine – dodao je meteorolog.

Naglasio je da do tada ima još dosta vremena, te da će videti kako će se “sinoptički trend kretati posle sredine sledeće nedelje”.

– Za sada je izvesno da sve do pred sam kraj meseca ostaje nestabilno i relativno toplo vreme – rekao je meteorolog Marko Čubrilo.

Izvor: blic.rs

Foto: unsplash.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *