Home » MAGNETNU REZONANCU ZAKAZIVAĆE LEKARI NA SAMOM PREGLEDU! Ministarka zdravlja: “Računam na poštenje mojih kolega specijalista”

MAGNETNU REZONANCU ZAKAZIVAĆE LEKARI NA SAMOM PREGLEDU! Ministarka zdravlja: “Računam na poštenje mojih kolega specijalista”

0

Ministarka zdravlja Danica Grujičić izjavila je danas da će zahvaljujući novoj platformi za jedinstvenu listu zakazivanja na magnetnu rezonancu lekar specijalista moći da je zakaže na samom pregledu, bez obzira da li ona predviđa snimak glave ili kičme, dela kičme, trbuha, karlice, nekog zgloba i slično.

– Kada specijalista završi pisanje izveštaja treba da klikne na ikonicu “zakaži magnet”. Nakon toga treba da klikne na pregled koji je potrebno uraditi. Potom je potrebno da klikne za koliko vremena je potrebno uraditi pregled. Da li za mesec dana, da li za nedelju dana, da li za tri meseca, da li za šest meseci. Računam na poštenje mojih kolega specijalista – rekla je Grujičić za TV Prva.

Ona je istakla da će se tu razlikovati oni koji moraju hitno i prvi put da naprave magnetni snimak, kao i oni koji zbog neke bolesti moraju redovno da se prate, na tri, šest meseci, godinu dana, tri, pet godina i slično.

– Za početak će postojati kol centar, odnosno grupa medicinskih sestara i tehničara koji se vrlo dobro razumeju u dijagnoze, pošto će dijagnoza specijalističkog pregleda praktično automatski ulaziti u uput za magnetnu rezonancu. Videće se koliko je šta hitno, jer se oni najhitniji slučajevi primaju u bolnicu i oni naravno neće čekati – rekla je Grujičić.

Izvor:Kurir.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *