Home » Kompanija „Dunav“ od danas zvanično osiguranje Srpskog atletskog saveza

Kompanija „Dunav“ od danas zvanično osiguranje Srpskog atletskog saveza

0

Screenshot

​U Atletskoj dvorani u Beogradu, 22. maja,  Kompanija „Dunav osiguranje“ i Srpski atletski savez potpisali su Ugovor  o osiguranju imovine tog saveza, te zdravstvenom i putnomosiguranju za sve njegove članove.

Ugovor su potpisali predsednik Saveza Veselin Jevrosimović i član Izvršnog odbora „Dunav osiguranja“Milo Marković, koji je tom prilikom izjavio da je ta kompanija, kao tržišni lider, svesna značaja svoje uloge u stvaranju humanijeg i zdravijeg ambijenta za odrastanjemladih naraštaja. Otuda spremnost „Dunava“ da pruži nesebičnu potporu svim onim granama sporta, nauke, kulture i umetnosti u kojima deca i omladina mogu iskazati svoje potencijale, razvijati se i napredovati u dobrom smeru.

‒ Čast je i izuzetno zadovoljstvo biti podrška sportskomsavezu, koji već nekoliko godina zaredom pronosi slavusrpskog atletskog sporta širom sveta. Zlatne, srebrne i bronzane medalje naših atletskih asova ukazuju ne samo nasnagu njihove volje, istrajnost i posvećenost sportskom rastu i razvoju od najranijeg uzrasta, već i na sve veću popularnost i omasovljenje kraljice sportova u našoj zemlji. Današnjepotpisivanje ugovora o sponzorstvu sa Srpskim atletskimsavezom nastavak je naše ranije uspešne saradnje i potvrdaspremnosti Kompanije „Dunav osiguranje“ da preuzme uloguoficijelnog osiguranja tog sve trofejnijeg saveza i sporta – naglasio je Marković i pri tom svim atletičarima u ime „Dunav osiguranja“ poželeo dobro zdravlje i još uspešnije rezultate.

Veselin Jevrosimović je istakao da od danas mogu da budu spokojni jer o imovini Saveza i o zdravlju njegovihčlanova brine društveno odgovorna kompanija.  

‒ Podrška „Dunav osiguranja“ dolazi u pravo vreme, u izuzetno teškoj takmičarskoj godini u kojoj nas očekuje Evropsko prvenstvo u Rimu, kao i Olimpijske igre, te je ovo pravi primer kako jedna velika kompanija može da se nađe rame uz rame sa sportistima, zbog čega smo joj posebnozahvalni ‒ naglasio je Jevrosimović.

Selektor srpske atletske reprezentacije Edin Zukovićnajavio je velika takmičenja koja ove godine očekuju naše atletičare ‒ prvenstvo Balkana, potom evropsko prvenstvo za mlađe juniore, a kao kruna sezone Olimpijske igre u Parizu.
Na samom kraju sezone je još i Svetsko prvenstvo u Limi, na kome takođe očekujemo uspeh naših reprezentativaca.

Svetska šampionka u skoku u dalj Ivana Španović, rekla je da je ove godine u njenom fokusu predstojeća Olimpijada, čime bi trebalo da stavi tačku na osvajanje medalja, dok je mlada atletičarka Angelina Topić, koja je preskočivši nedavno 198 centimetara na Mitingu Dijamantske lige postavila nov državni rekord u skoku u vis, istakla da je njen sledeći ciljobaranje i tog rekorda i dostizanje novog – dva metra.
Naglasila je da je veoma ponosna što sebe sa 18 godina možeda nazove olimpijcem i obećavala da će i ubuduće nastaviti marljivo da radi i trenira.

Foto: Pakt studio

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *