Home » KOLONA NA TAŠMAJDANU DUGA PAR STOTINA METARA, RAZLOG ČUDOTVORNA IKONA MAJKE BOŽIJE (FOTO)

KOLONA NA TAŠMAJDANU DUGA PAR STOTINA METARA, RAZLOG ČUDOTVORNA IKONA MAJKE BOŽIJE (FOTO)

0

KAD SU ME POMAZALI MIROM OSETIO SAM OVAJ NEOBIČNI MIRIS: Ovo su doživeli vernici koji su celivali čudotvornu ikonu iz Rusije

Na hiljade vernika došlo je ispred crkve Svete Trojice u Beogradu da se pomole čudotvornoj ikoni Majke Božije “Umekšanje zlih srca” koja je dva dana bila izložena u ovoj crkvi. Vernici su satima čekali u dugačkom redu kako bi celivali ikonu, pomolili se i bivali pomazani mirom koje mirotoči iz nje.

Ikona je u sredu stigla iz Moskve u organizaciji fondacije Svetog Romana iz ruske prestonice i prikazuje Presvetu Bogorodicu bez Bogomladenca sa sedam strela koji bodu njeno srce, a smatra se da vernici ako je dotaknu ne odlaze bez blagodatne pomoći i zastupništva Majke Božije.

Od ranih jutarnjih sati formiran je red dugačak nekoliko stotina metara do samog ulaza u hram Ruske pravoslavne crkve na Tašmajdanu. Roditelji su dovodili bebe, decu, a bilo je i tinejdžera i starijih građana.

Slobodanka Lazarević (19) iz Beograda kaže da u redu čeka nešto više od sat vremena,ali da je čula da su došli i vernici iz Niša, Jagodine i ostalih gradova kako bi se pomolili ikoni.

– Nije mi teško da stojim u redu i strpljivo sačekam da uđem unutra. Redovno dolazim u ovu crkvu poslednjih pet godina jer mi je Sveta mati Matrona pomogla više puta prvenstveno što se tiče zdravlja. Iz zahvalnosti prema njoj sam ovde, ali i da vidim ikonu Bogorodice koja mirotoči jer to za mene predstavlja mir i sigurnost. Verovatno ću početi da plačem kada budem ispred nje kao što je to bivalo i uvek kada sam ulazila u ovu crkvu.

I Boško Šuković kaže za Kurir da se molitvama redovno obraća Bogorodici jer oseća potrebu za pokajanjem i milošću božijom.

– Kada sam čuo da je ova ikona na proputovanju odmah sam došao, čekao u redu prvog dana i pomolio joj se. Ovo je retka prilika da se poklonimo ikoni koja čudotvori i aktivno mirotoči. Veliki je blagoslov biti ovde i stajati u redu makar i deset sati jer su ljudi u stanju da zbog akcija u marketima budu u redovima po toliko, da zbog koncerta spavaju u šatoru pa zašto ne bi i ovde – rekao je Šuković i dodao:

Put kroz Srbiju

Ikona sutra u Novom Sadu

Planirano je da ikona danas bude u Hramu Pokrova Presvete Bogorodice u Petrovaradinu, a potom će do 30. januara biti u manastiru Svete Melanije Rimljanke u Zrenjaninu, u Eparhiji banatskoj. Čudotvorna Bogorodičina ikona “Umekšanje zlih srca” biće izložena i u Nišu gde će vernici moći da joj se poklone od 30. januara do 2. februara u manastiru Prepodobnog Romana.

– Meni je poseban osećaj biti ispred ove ikone. Kada sam došao da se poklonim i prosto me zaplahnula blagodat i kad su me pomazali mirom osetio sam neki miris jagode ili nekog cvetnog bilja, a u isto vreme doživeo i nešto neverovatno i nezapamćeno što nagna čoveka na suze i neko duboko preispitivanje. Tužan sam ali i radostan u isto vreme. Bogomajka se moli za sve nas i ovo je svedočanstvo tome i čudo koje se dešava aktivno.

Izvor: kurir.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *