Home » IZ VIŠNJIČKE BANJE DO NOVOG BEOGRADA TUNELOM ZA 15 MINUTA! Aleksandar Šapić najavio najveći saobraćajni projekat u Beogradu

IZ VIŠNJIČKE BANJE DO NOVOG BEOGRADA TUNELOM ZA 15 MINUTA! Aleksandar Šapić najavio najveći saobraćajni projekat u Beogradu

0

Beogradsko naselje Višnjička banja do kraja 2026. dobiće novi vrtić i osnovnu školu, a u planu je i proširenje Slanačkog puta, najavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić.

Izgradnja ovih važnih projekata, kao i proširenje saobraćenice, prema rečima Aleksandra Šapića, počeće naredne godine. A kada je u pitanju izgradnja osnovne škole, imovinska pitanja su potpuno rešena i ovaj školski objekat će se prostirati na površini od dva hektara.

– Očekujemo da se krajem sledeće godine možda može krenuti s izgradnjom, nakon nekih godinu, godinu i po dana, možda već 25. ili najkasnije početkom 26. da ovde imamo jednu zaista veliku školu, sa 900 dece, jednu od većih belogradskih škola. Drugi je vrtić koji se nalazi tik uz školu, ako se ne varam, jedno pored drugog, koji će biti za 270 dece na nekih 85 ari – rekao je Šapić.

Govoreći o proširenju Slanačkog puta, Šapić je rekao da se završetak eksproprijacije očekuje početkom 2024. godine, te će saobraćajnica dobiti još dve trake. Šapić je istakao da je potpisan i ugovor za izgradnju tunela, tako da će za nekoliko godina iz Višnjičke banje do Novog Beograda moći stići za oko samo 15 minuta.

Izvor:Kurir.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *