Home » Hakaton za srednjoškolce 9. i 10. decembra u Beogradu

Hakaton za srednjoškolce 9. i 10. decembra u Beogradu

0

Udruženje studenata informatike FONIS šesti put zaredom organizuje programersko takmičenje, Hakaton za srednjoškolce, 9. i 10. decembra 2023. godine u prostorijama Fakulteta organizacionih nauka u Beogradu. Takmičenje je namenjeno učenicima svih srednjih škola na teritoriji Republike Srbije koje zanima svet informacionih tehnologija i koji žele da prošire svoja znanja i praktično ih primene.

Hakaton za srednjoškolce predstavlja programersko takmičenje na kome timovi imaju zadatak da za 24 časa kreiraju softversko rešenje na zadatu temu. Tokom rada, svi timovi će imati i podršku stručnih mentora, koji će biti tu za sva pitanja i nejasnoće, kao i da usmere takmičare. Po isteku vremena za rad, svaki tim će prezentovati svoju ideju i rešenje pred stručnim žirijem. Žiri će na kraju odabrati tri najbolja tima, za koja spremamo i vredne nagrade, pojašnjeno je u saopštenju.

Pre samog takmičenja, timovi koji prođu inicijalnu selekciju imaće priliku da prisustvuju radionicama. Cilj radionica jeste da učesnici steknu nova znanja i još bolje se pripreme za sam Hakaton.

– Kroz ovaj projekat želimo da učenicima proširimo pogled na svet informacionih tehnologija i motivišemo njihov dalji razvoj u ovoj oblasti, sve uz opuštenu atmosferu i druženje sa vršnjacima sličnih interesovanja – navode organizatori.

Prijave za učešće na Hakatonu su otvorene od 2. do 16. novembra na veb-sajtu hzs.fonis.rs gde možete naći više informacija o projektu. Takođe, obaveštenja o Hakatonu možete ispratiti i na našem Instagram profilu @hakaton_za_srednjoskolce.

Izvor: ekapija.com

Foto: unsplash.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *