Home » FTN mStudent – Mobilna aplikacija za studente Fakulteta tehničkih nauka

FTN mStudent – Mobilna aplikacija za studente Fakulteta tehničkih nauka

0

Prateći statistiku upotrebe studentskih veb servisa, od 2014. godine primećen je konstantan rast broja studenata koji tim servisima pristupaju putem mobilnog telefona. Zato je Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu pokrenuo aplikaciju FTN mStudent koja omogućava pristup najvažnijim i ažurnim informacijama u vezi sa tim uslugama preko mobilnog telefona.

– Poslednje tri godine upotreba studentskih web servisa putem računara na nivou je statističke greške. Upravo zbog toga odlučili smo da unapredimo uslove studiranja na FTN-u i omogućimo našim studentima još sadržajniji i brži pristup svim važnim informacijama u vezi s njihovim studijama – objašnjava vršilac dužnosti dekana Fakulteta tehničkih nauka, prof. dr Boris Dumnić.

Studentkinji druge godine studijskog programa Energetika, elektronika i telekomunikacije, Teodori Žerajić drago je što baš njen fakultet ide u korak sa vremenom i što profesori slušaju i poštuju potrebe studenata.

Prva primena push notifikacija bila je prošlog petka kada su studenti obavešteni da je izašao godišnji raspored polaganja ispita. Proces registracije FTN-a na platformi AppStore još traje i uskoro se očekuje i verzija mobilne aplikacije za iOS uređaje.

Izvor: ekapija.com

Foto: unsplash.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *