Home » Evo na koje bazene možete ući besplatno uz beogradsku karticu

Evo na koje bazene možete ući besplatno uz beogradsku karticu

0

Toplotni talas je stigao u Srbiju, temperature rastu, a glavno pitanje kada sunce upekne jeste gde možemo da se okupamo i rashladimo.

Besplatno na bazen

Kao i prethodne godine, da bi besplatno ušli na bazen u Beogradu, potrebno je da se prijavite za beogradsku karticu. Ulaz je besplatan i ove sezone svakog dana od podneva do 19 sati.

Karticu za bazen možete izvaditi u bilo kojoj opštini u Beogradu i koristiti na gradskim bazenima u bilo kojoj opštini. Takođe, za maloletno dete karticu može izvaditi roditelj uz posedovanje zdravstvene knjižice deteta.

Na ove bazene možete besplatno

Sportski centar Voždovac

Sportski centar “Olimp”

Sportski centar “Tašmajdan”

Sportsko-rekreativno-poslovni centar “25. maj – Milan Gale Muškatirović”

Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije

Sportsko rekreativni centar “11 april” sportski centar Novi Beograd

Sportsko kulturni centar Obrenovac

Sportski Centar “Ljubomir Ivanović Gedža” Mladenovac

Sportsko-rekreativni centar „Kolubara” Lazarevac

Bazen “Tašmajdan”

Letnja sezona na otvorenim bazenima “Tašmajdan” počinje danas, 18. juna, saopšteno je iz ovog sportskog centra.

Ulaz na otvoreni bazen je besplatan od 12 do 19 sati za sve građane sa personalizovanim sezonskim kartama Grada Beograda.

Cena za jutarnje i dnevno plivanje na “Tašu” iznosi 600 dinara. Dnevna karta za decu je 300 dinara, dok je za noćno plivanje cena 600 dinara.

Bazen 25. maj

Od 30. maja do 17. jula u okviru kompleksa “25. maj – Milan Gale Muškatirović” održava se Evropsko prvenstvo u vodenim sportovima kao i Svetsko prvenstveno u ronjenju na dah i plivanju sa perajima, navodi se na sajtu Sportsko-rekreativnog centra.

U navedenom periodu sadržaj kompleksa koristiće se isključivo u svrhu održavanja navedenog prvenstva, nije poznato kada će tačno početi sezona kupanja za Beograđane.

“Obaveštavamo vas da u vremenskom periodu od 30.05. – 17.07.2024. godine, neće biti moguće korišćenje kapaciteta i ostalih usluga”, stoji u saopštenju na zvaničnom sajtu.

Bazeni Košutnjak

Takmičenje u skokovima u vodi koje će se održati u SC “Košutnjak” u drugoj polovini juna odložiće početak sezone otvorih bazena. Tačan datum otvaranja bazena još nije poznat.

Gde još može da se kupa u Beogradu

Osim bazena, tokom letnjih dana, građani se mogu rashladiti na popularnim gradskim kupalištima na obali reke i jezera poput Ade Ciganlije i Lida u Zemunu.

Letnja sezona, odnosno kupališna sezona na Adi Ciganliji počela je 19. juna, a na Velikom ratnom ostrvu, tačnije na zemunskoj plaži Lido, tradicionalno počinje nešto kasnije, i to je obično 1. jul. Ipak, tačan datum početka kupališne sezone za ovu godinu još nije objavljen.

Izvor:kurir.rs

Foto:unsplash.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *