Home » Evo koliko još neradnih dana nas čeka tokom godine

Evo koliko još neradnih dana nas čeka tokom godine

0

Đaci iz centralne Srbije juče su se posle zimskog raspusta vratili u školske klupe, u Vojvodini još prošlog ponedeljka. Prvi sledeći raspust imaće već za oko tri nedelje- četvorodnevni mini-odmor za Dan državnosti Srbije – Sretenje.

Učenici u Srbiji, tako, neće ići u školu od četvrtka, 15. februara, a u klupe se vraćaju u ponedeljak, 19. februara, tako da kada se ta dva neradna dana spoje sa vikendom, imaju puna četiri dana da ponovo odmaraju ili otputuju.

Posle ovog mini odmora sredinom februara, sledi i prolećni raspust, koji uključuje uskršnje i prvomajske praznike, a koji počinje u ponedeljak, 29. aprila i završava se u ponedeljak, 6. maja 2024. godine.

Međutim, računajući i dane vikenda pre početka raspusta, đaci neće ići u školu već od subote 27. aprila, a kako se u klupe se vraćaju u utorak, 7. maja, to znači da će imati punih 10 dana odmora.

Što se tiče neradnih dana za zaposlene nakon četiri neradna dana u januaru, u februaru nas čekaju još dva odnosno 15. i 16. februar, četvrtak i petak, koji će mnogi iskoristiti da spoje sa vikendom i da dobiju novi mini-odmor.

Međutim, najviše neradnih dana nas čeka u maju i to već od prvog maja odnosno Praznika rada koji pada u sredu i drugog maja odnosno četvrtka. Već u petak 3. maja pada Veliki petak, a onda i te nedelje odnosno 5. maja Vaskrs. Neradni dan je i 6. maj odnosno Vaskršnji ponedeljak. Ako vam je ostalo godišnjeg odmora možete da uzmete samo četiri radna dana (utorak, sredu, četvrtak, petak) i da dobijete 12 dana odmora pošto sve to spajate sa vikendom koji sledi.

Neradni dani do kraja 2024. godine

  • 15. februar – Sretenje, Dan državnosti, ČETVRTAK
  • 16. februar – Sretenje, Dan državnosti, PETAK
  • 1. maj – Praznik rada, SREDA
  • 2. maj – Praznik rada, ČETVRTAK
  • 3. maj – Veliki petak, PETAK
  • 5. maj – Vaskrs, NEDELJA
  • 6. maj – Vaskršnji ponedeljak, PONEDELJAK
  • 11. novembar – Dan primirja u Prvom svetskom ratu, PONEDELJAK

Nakon majskog odmora neradni dan zaposlene čeka tek u novembru i to 11. novembra koji pada u ponedeljak kada obeležavamo Dan primirja u Prvom svetskom ratu.

Izvor:Kurir.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *