Home » Država dodeljuje subvencije za stare zanate

Država dodeljuje subvencije za stare zanate

0

Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine pozvalo je privrednike da se prijave konkurs za dodelu subvencija za očuvanje i razvoj tradicionalnih zanata u Republici Srbiji u 2023. godini.

Privredni subjekti prijavljuju svoje projekte isključivo na obrascu SZTZ (koji je sastavni deo konkursne dokumentacije) i mogu da konkurišu za dodelu subvencija za jednu namenu.

Subvecnije se mogu koristiti za zapošljavanje radnika na tri meseca kod privrednog subjekta koji se bavi tradicionalnim zanatima. U tom slučaju zanatlija će moći da konkuriše za subvenciju od 240.000 dinara.

Druga vrsta subvencija namenjena je za promociju proizvoda i usluga tradicionalnih zanata, kroz organizaciju radionica i obuka edukativnog karaktera, namenjenih drugim privrednim subjektima ili zainteresovanima.

Za ovu namenu sredstva se izdvajaju za četiri meseca od zaključenja ugovora, u iznosu od 300.000 do 600.000 hiljada dinara.

Rok za prijave je 6. decembar.

Dodatne informacije u vezi sa konkursom i konkursnom dokumentacijom mogu se dobiti putem telefona 011/26-42-160, radnim danom od 10 do 14 sati.

Izvor: ekapija.com

Foto: unsplash.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *