Home » DRŽAVA DANAS ISPLAĆUJE I OVU NAKNADU: Šta morate da priložite od dokaza da ne ostanete bez para, pratite ove korake

DRŽAVA DANAS ISPLAĆUJE I OVU NAKNADU: Šta morate da priložite od dokaza da ne ostanete bez para, pratite ove korake

0

Nacionalna služba za zapošljavanje objavila je da će preko Banke Poštanska štedionica isplatiti redovnu i privremenu novčanu naknadu za mesec novembar 2023. godine.

Redovna novčana naknada za nezaposlene biće isplaćena danas u četvrtak, 21. decembra, dok će privremena novčana naknada za lica koja žive na i izvan teritorije AP Kosovo i Metohija biti isplaćena u petak 22. decembra 2023. godine.

Da podsetimo, da biste podneli zahtev za novčanu naknadu, uslov je da ste prethodno prijavljeni na evidenciju nezaposlenih u Nacionalnoj službi za zapošljavanje. Ukoliko se niste već prijavili na evidenciju redovnim putem, a želite elektronski da podnesete samo zahtev za naknadu, potrebno je da se prvo prijavite na evidenciju.

Posle toga možete da nastavite online prijavu tako što ćete popuniti obrazac zahteva za ostvarivanje prava na novčanu naknadu, koji se može preuzeti sa sajta NSZ.

Ovaj formular može da se popuni na računaru i snimi, tada se ne potpisuje, ali se unose svi podaci ili može da se odštampa, popuni, skenira ili fotografiše i i sa svim potrebnim dokazima pošalje na mejl adresu nadležne filijale.

Izvor:Kurir.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *