Home » DO PROLEĆA “BELI” NA 104 LOKACIJE, ČUVAJU GRAĐANE I SPROVODE RED!

DO PROLEĆA “BELI” NA 104 LOKACIJE, ČUVAJU GRAĐANE I SPROVODE RED!

0

Na 104 lokacije u svih 17 beogradskih opština do proleća će biti postavljene komunalno-bezbednosne stanice. U svakom kraju biće neko službeno lice, komunalac ili policajac koji će pokušati da obezbede bolji komunalni red i da brinu o bezbednosti građana!

Kako su najavile sadašnje gradske vlasti, ovaj projekat obuhvata video-nadzor i fizičko patroliranje nad prestoničkim školama i vrtićima 24 sata dnevno, kao i patroliranje vozilima sa obučenim ljudima po kraju kao dodatni vid bezbednosti.

Takođe, komunalna policija će biti raspoređena u svakom kraju i biće na raspolaganju građanima, a moguće će biti i prijavljivanje problema u komšiluku koji će se evidentirati i pratiti da li je bilo reakcije. U objašnjenu se navodi da u te probleme spadaju komunalni problemi, parkiranje, polomljene klupe i slično…

Zaštita dece

Predsednik privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić rekao je nedavno na Kurir televiziji da je sadašnja gradska uprava ove godine pokušala da promeni način delovanja Komunalne milicije.

– Krenuli smo sa tim da “Beli” borave pored škola kad đaci kreću i završavaju sa nastavom, pomažu roditeljima, kao i da obilaze oko škola. Pre godinu dana, takođe, najavio sam veliki projekat komunalno-bezbednosnih stanica koji će sada početi da se realizuje. Naravno, nisam mogao da pretpostavim da će nam se desiti majske tragedije, ali sada sve to dobija jednu posebnu dimenziju. Mi ćemo već sada krenuti da postavljamo te naše objekte na 102 lokacije i očekujem da ćemo ih do proleća sve postaviti – kazao je Šapić pojasnivši da će se u njima nalaziti komunalna milicija odnosno “beogradski lični beli”, koji će voditi računa o komunalnom, ali i javnom redu.

Na usluzi Beograđanima

– Imao sam sastanke sa ministrom policije i načelnikom beogradske policije kako bismo svi radili sinhronizovano. Tamo gde se nalazi ta naša stanica Beograđani će moći da prijave svaku vrstu problema jer ćemo biti u stalnoj komunikaciji sa beogradskom policijom. Želimo da ta stanica bude zaista komunalno-bezbednosna stanica i da svi zajedno budemo na usluzi Beograđanima.

Prema njegovim rečima, to će suštinski promeniti bezbedonosnu arhitekturu grada.

– Dobićemo upravo ono što je nekada bilo, u svakom kraju ordiniraće neko službeno lice, komunalac ili policajac, koje će pokušati da obezbedi ne samo bolji komunalni red nego da bude ispunjen i taj aspekt bezbednosti – poručio je Šapić.

Izvor:Kurir.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *