Home » Delegacija Republike Srpske u poseti predsedniku GO Palilula

Delegacija Republike Srpske u poseti predsedniku GO Palilula

0

Predsednik Gradske opštine Palilula, Miroslav Ivanović, ugostio je delegaciju iz Republike Srpske, predvođenu gradonačelnikom Trebinja, Mirkom Ćirićem, koja je boravila u Beogradu povodom Prvog svesrpskog sabora. Sabor pod nazivom “Jedan narod, jedan sabor – Srbija i Srpska” okupio je delegacije Republike Srbije i Republike Srpske.

Na održanoj sednici dve vlade, kojoj su prisustvovali predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik u Palati Srbija, usvojen je nacrt Deklaracije o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda.

Povodom Prvog svesrpskog sabora, izvedene su zajedničke umetničke tačke ansambala Republike Srbije i Republike Srpske, čime je dodatno istaknut kulturni značaj i jedinstvo naroda. Pored Beograda, programi su organizovani i širom Srbije, čime je događaj dobio nacionalni karakter i ujedinio srpski narod kroz različite kulturne manifestacije.

Svesrpski sabor predstavlja važan korak ka jačanju međusobnih odnosa i zajedništva između Srbije i Republike Srpske, uz poseban naglasak na zaštitu prava i budućnost srpskog naroda.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *