Home » Delegacija kineskog grada Liaočenga u poseti GO Palilula

Delegacija kineskog grada Liaočenga u poseti GO Palilula

0

Predsednik Gradske opštine Palilula Miroslav Ivanović, sa saradnicima, primio je danas delegaciju kineskog grada Liaočenga (Liaocheng), koja se nalazi u poseti našoj zemlji. Delegaciju predvodi gradonačelnik Liaočenga Džang Baišun (Zhang Baishun), a u njoj su predstavnici tri okruga iz provincije Šandong u kojoj se nalazi Liaočeng.
Pozdravljajući goste iz prijateljske Kine, predsednik GO Palilula ih je ukratko upoznao sa opštinom Palilula i njenim potencijalima pre svega u poljoprivrednoj proizvodnji. „Verujem da sa ovim našim susretom, počinjemo novo poglavlje u prisustvu i angažovanju poslovnih ljudi iz Narodne republike Kine u Srbiji, pa tako i u našoj opštini gde smo otvoreni za sve moguće oblike saradnje. Spremni smo da danas čujemo i vaše stavove i želje o potencijalnoj saradnji u narednim godinama, a uveravam vas da će Opština Palilula sa svoje strane učiniti sve da do saradnje dođe i da ona bude što uspešnija“, rekao je, između ostalog, Ivanović.
Gradonačelnik Liaočenga je takođe predstavio svoj grad i provinciju iz koje dolaze, naglasivši da imaju ravnomerno razvijenu industriju i poljoprivredu. U poljoprivredi su značajno zastupljene žitarice, dok su po proizvodnji povrća prvi u Republici Kini, istakao je Džang Baišun dodajući da im je želja da se njihove metode u proizvodnji povrća u pametnim plastenicima primene i u Srbiji o čemu su razgovarali i u Ministarstvu poljoprivrede. Na taj način, kako je naglasio, građani Beograda bi imali mnogo raznovrsniju ponudu svežeg povrća tokom cele godine.

Izvor: palilula.org.rs

Foto: palilula.org.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *