Home » “ČEKA NAS OGROMAN POSAO U ENERGETICI, ULAGAĆEMO VIŠE NEGO IKADA” Vučić o rudarstvu i litijumu

“ČEKA NAS OGROMAN POSAO U ENERGETICI, ULAGAĆEMO VIŠE NEGO IKADA” Vučić o rudarstvu i litijumu

0

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prilikom predstavljanja programa “Srbija 2027” govorio je i o ulaganju u energetski sektor.

Kaže da nas čekaju ogromni poslovi u energetici, i da će krenuti izgradnja reverzibilne HE Bistrica.

– Ako je ne završimo, nećemo imati struje. To moramo što pre da uradimo. Sada završavamo TE Kostolac B3, zatim imamo velike projekte izgranje samobalansiranih solarnih elektrana. Ulagaćemo u energiju više nego ikada. Naftovod Srbija-Mađarska mora biti urađen do Expa – kaže predsednik.

Ističe da ćemo nastaviti ubrzano da radimo i na energetskoj sanaciji zgrada, kako je to urađeno u Pragu i Bratislavi.

– Što se rudarstva tiče, rekli su da smo ovo zakazali kako bih ja rekao da ćemo kopati litijum. Tu odluku može da donese samo Vlada, ja sam svoje mišljenje odavno rekao. Smatram da ne treba da podilazimo neznalicama, već da gledamo kako da se razvijamo. Kada bi Loznica imala 100 miliona veći budžet, mogli bi da bacaju pare po ulici. Neka ljudi razmisle, i neka Vlada razmisli – kazao je predsednik.

Govoreći o ekologiji, kaže da moramo izgraditi 1.108 km kanalizacione mere, i da nije zadovoljan dosadašnjim radom na tom pitanju.

– To mora da ide mnogo brže! To nije pitanje para, već nemamo kapacitete. Za održavanje fabrika za prečišćavanje otpadnih voda, morali bismo strance da angažujemo. I što se tiče poboljšanja kvaliteta vazduha, mi radimo plastične cevi za gas, što će smanjiti zagađenje od uglja i drveta – istakao je Vučić.

Izvor:Kurir.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *