Home » “BEOGRAD ĆE PAR DANA BITI SVETSKA PRESTONICA KNJIŽEVNOSTI” Janković: Za sve ljubitelje pisane reči, SPREMILI SMO OVO!

“BEOGRAD ĆE PAR DANA BITI SVETSKA PRESTONICA KNJIŽEVNOSTI” Janković: Za sve ljubitelje pisane reči, SPREMILI SMO OVO!

0

Beogradski međunarodni susreti pisaca ove godine održaće se 60. put, zvanično počinju u petak 20. oktobra i traju do ponedeljka 23 oktobra.

Preklapaju se i sa početkom Sajma knjiga, pa će ljubitelji pisane reči zaista moći da uživaju narednih nekoliko dana.

A šta nam donose pisci u okviru ove velike književne manifestacije otkrio je gost “Pulsa Srbije” Miloš Janković, pesnik i predsednik Udruženja književnika Srbije.

Ovo je mali jubilej, zato smo ga i pomerili za oktobar neznajući da je sajam pomeren za dva dana, pa se dogodilo kao da je zbog nas pomeren. Našalio sam se, radi se o Sajmu knjiga, a ove dve manifestacije su se poklopile s radošću.Dakle, biće 24 gosta iz 18 zemalja, a tih par dana Beograd će biti vrsta mini svetske prestonice književnosti, ne samo zbog gostiju, već i zbog Sajma knjiga. On je zaista bio, ali i ostao, jedno od najvećih književnih manifestacija u Evropi – započeo je Janković.

Janković je obrazložio kako će izgledati prva dva dana na ovoj manifestaciji:

– Naši gosti iz inostranstva će imati priliku da vide kako će to izgledati. On dočeka 20. oktobra, tu je protokolni deo gde se oni upoznaju sa sadržajem koji će imati. Narednog dana, 21. oktobra, ujutru ćemo otvoriti međunarodne susrete pisaca, a taj dan je i Sajam knjiga. Posle tog susreta, ima jedan poseban program, upoznaćemo ih sa znamenitostima grada. U popodnevnim satima je književni matine, a onda kolektivno svi odlazimo na Sajam knjiga.

Izvor:Kurir.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *