Home » 22. juna održano revijalno takmičenje u ribolovu

22. juna održano revijalno takmičenje u ribolovu

0

Gradska opština Palilula organizovala je u subotu, 22. juna, na kanalu Vizelj u Borči, revijalno takmičenje u ribolovu za decu i odrasle, u okviru manifestacije “Trofej Beograda 2024”. Takmičenje je okupilo sedamdeset iskusnih ribolovaca, kako seniora, tako i juniora, koji su se nadmetali u pecanju ribe na plovak.

Pored glavnog takmičenja, posebna pažnja bila je posvećena ribolovcima koji su imali priliku da se takmiče u preciznom zabacivanju. Takođe, održano je i tradicionalno nadmetanje u kuvanju riblje čorbe pod nazivom “Vidovdanski kotlić”, gde su se okupljeni kuvari takmičili u pripremi ovog specijaliteta.

Svim učesnicima podeljene su zahvalnice, dok su najboljim takmičarima uručene prikladne nagrade koje je dodelio predsednik opštine Miroslav Ivanović.

U nastavku programa, prisutni su imali priliku da uživaju u atraktivnoj “Sokolarskoj predstavi” edukativnog karaktera. Udruženje “Sokolarstvo Girgis” predstavilo je retke ptice grabljivice, među kojima su se našli orlovi, sove, jastrebovi i mišari, pružajući posetiocima jedinstven doživljaj.

Završni deo programa 32. manifestacije “Trofej Vidovdana 2024” biće održan 28. juna finalnom utakmicom u malom fudbalu, nakon koje će uslediti proglašenje pobednika i dodela nagrada. Istog dana, u konaku Estrada sa početkom u 10 časova, biće organizovan i sedmi tradicionalni Vidovdanski turnir u šahu za juniore i seniore.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *