Home » Ministarstvo privrede i PKS obećavaju snažniju podršku domaćim preduzećima

Ministarstvo privrede i PKS obećavaju snažniju podršku domaćim preduzećima

0

Ministar privrede u Vladi Republike Srbije Slobodan Cvetković i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež postigli su dogovor o nastavku saradnje na podršci razvoju porodičnih kompanija, primeni principa cirkularne ekonomije u kompanijama, snažnijoj digitalizaciji domaćih preduzeća i internacionalizaciji i promociji njihovog poslovanja u 2024. godini, saopštila je Vlada Srbije.

Takođe, na sastanku je dogovorena saradnja na programu stručnog usavršavanja iz oblasti korporativnog upravljanja, a u vezi sa Zakonom o upravljanju privrednim društvima u vlasništvu Srbije, čija primena počinje u septembru ove godine.

Cvetković je istakao da je bilo reči i o nastavku uspešne saradnje u oblasti digitalizacije i o tome na koji način mogu da se podrže privredni subjekti u usvajanju novih znanja da postanu deo digitalnog sveta.

Čadež je istakao da će u narednom periodu u fokusu biti projekti digitalizacije preduzeća koje omogućava Centar za digitalnu transformaciju PKS, a kroz nove tehnološke inovacije namenjene kompanijama kako bi postale konkurentne na međunarodnom tržištu.

– Razgovarali smo i o podršci porodičnim preduzećima imajući u vidu da dolazi do smene generacije u njima i kako da im proces korporativizacije učinimo dostupnijim i omogućimo im određene zakonske olakšice – rekao je on.

Na sastanku je bilo reči i o promociji Programa podsticanja razvoja preduzetništva, učešću u Programu jedinstvenog tržišta Evropske unije i mogućnostima koje mogu da ostvare srpski privrednici preko Evropske mreže preduzetništva, navodi se u saopštenju Ministarstva privrede.

Izvor: ekapija.com

Foto: unsplash.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *